Dacă ați ars de multe ori mâncarea sau dacă vi s-a spus în repetate rânduri că sunteți un dezastru în bucătărie, nu e cazul să vă descurajați. În cadrul schimbului de experiență organizat cu maeștrii culinari am aflat că mai sunt șanse. Specialiștii în arta culinară Petru Scalețchi, care este bucătarul care a gătit pentru Ambasadorii Germaniei trimiși în misiune în Republica Moldova, iar acum are grijă de masa Ambasadorului SUA,
Petru Chicu, fost bucătar al emisiunii „Veranda”, a reușit să-și impună restaurantul în lista „Celor 31 de localuri din lume, în care trebuie să mănânci înainte să mori”, potrivit Buzzfeed, Dmitri Petrenko ce a gătit într-un restaurant din Lyon și a avut norocul să îl impresioneze cu bucatele sale pe starul hollywoodian, Quentin Tarantino spun că gătitul înseamnă, pe lângă talent și multă tehnică, așa că nu-i capăt de lume dacă nu vă laudă cunoscuții de la prima încercare.
Despre meseria de bucătar, secretele de succes și care sunt studiile de urmat ca să devii un maestru al bucătăriei, au avut ocazia să afle mai mulți tineri, în cadrul evenimentului Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, organizat de Cariera Mea în parteneriat cu Fundația LED, în data de 30 noiembrie în incinta Centrului Republican pentru Copiii și Tineret ARTICO.