Despre noi

 

În decembrie 2014, proiectul MiLab a organizat o campanie de crowdsourcing (generare de idei de către un grup larg de oameni pentru a soluționa o problemă concretă propusă) în cadrul căreia tineri, părinți și profesori din toată țara și-au exprimat online ideile  vis-à-vis de „Cum facem ca școala să dezvolte competențe utile în viață?”.  O bună parte din elevi și absolvenți au afirmat că elevii au nevoie de o mai bună ghidare în carieră  încă de pe băncile școlii. După un șir de consultări la acest subiect cu participarea elevilor, profesorilor, directorilor de licee, specialiștilor şi psihologilor ce lucrează în domeniul orientării profesionale, am decis crearea portalului web – „CarieraMea”. Am ajuns la ideea acestui portal și l-am dezvoltat ulterior împreună cu un grup de inițiativă format din elevi, studenți și abiturienţi.  Portalul Cariera Mea este unul destinat și accesibil tuturor elevilor din țară, indiferent unde locuiesc aceștia.

 Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO s-a angajat să preia portalul și să asigure dezvoltarea lui în termen lung.

 CarieraMea este axat pe nevoile elevilor din țară și e creat pentru a oferi tinerilor oportunitatea de a lua decizii bine informate privind viitorul parcurs profesional!

MiLab este o platformă creată de PNUD Moldova și Centrul de Guvernare Electronică prin care actori din domenii public, privat și non-profit identifică și experimentează abordări inovative în soluționarea problemelor sociale. O parte esențială a lucrului MiLab ține de revizuirea și simplificarea  serviciilor publice oferite de diverse instituții și agenții de stat.

 

Urmăriți activitatea MiLab pe:   

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” este o instituție de educație non-formală care oferă copiilor și tinerilor oportunități de dezvoltare, formare și implicare în activități și proiecte sociale, culturale și sportive.

Centrul contribuie la dezvoltarea şi implementarea politicii statului în domeniul educaţiei copiilor şi tinerilor, coordonează activitatea şi oferă suport instituţiilor ce prestează servicii extraşcolare şi extra-curriculare copiilor şi tinerilor,  la nivel naţional.

 

Urmăriți activitatea Artico pe: www.artico.md