Inginer alimentație publică – persoană ce asigură accesul la alimentația publică în conformitate cu standardele prestabilite de industria alimentară. Această persoană valorifică resurselor agroturistice și monitorizează siguranța alimentară.
Colegiul Agroindustrial din Riscani, specialitatea Merceologie, gr E 41, video realizat în cadrul concursului Republican ”Am ales această carieră deoarece…”, organizat de Cariera Mea
Colegiul Agroindustrial din Riscani, specialitatea Tehnologia panificatiei, gr TP 31,video realizat în cadrul concursului Republican ”Am ales această carieră deoarece…”, organizat de Cariera Mea
Responsabilități:
- Menținerea standardelor de producție;
- Menținerea fluxului tehnologic și îmbunătățirea acestuia;
- Elaborarea meniului și conceperea bucatelor;
- Elaborarea fișelor tehnologice a preparatelor;
- Supravegherea și verificarea tuturor lucrărilor care se desfășoară în bucătărie;
- Propunerea și implementarea noilor rețete și instruirea angajaților în realizarea lor.
Cum devii:
Pentru a deveni inginer alimentație publică trebuie să faci Facultatea de Merceologie și Comerț sau Agronomie pentru a avea cât mai multe cunoștințe în domeniu. Aceste specialităţi sunt oferite la Colegiul Național de Comerț, UTM, ASEM, USM, Universitatea Agrară.
Alte profesii: