Petru Chicu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Moldova. Dragostea pentru gătit a deprins-o de mic de la părinții săi, de aceea s-a înscris fără ezitare la Școala profesională Nr.2 din Chișinău, pe care au absolvit-o aceștia.
Petru își amintește cu recunoștință de profesorii de la care a deprins secretele artei culinare. Nu a încetat să se perfecționeze. A lucrat ca bucătar, iar apoi ca bucătar-șef în mai multe restaurante.
Spune că primele deprinderi de tăiere a legumelor, cărnii și altor preparare le-a acumulat la școală profesională, aici explicându-i-se pe pași mici dimensiunile de tăiere, modul de aține cuțitul, cum se taie țesutul cărnii pentru a nu îți pierde din savoare. Aceasta fiind baza de pregătire a mâncării. Aici acumulând un mare bagaj de cunoștință care l-a ajutat să înceapă o afacere de la 0. Astăzi fiind proprietarul unui local care îi poartă numele ” KIKU Steak & Wine”.
Spune cu mândrie că la Chișinău acesta este singurul restaurant deschis de un bucătar. Petru le împărtășește cu plăcere măiestria sa începătorilor în ale gătitului. Iar principalul sfat pe care li-l dă este să își urmeze cu pasiune visul, fără să le fie frică de dificultăți sau greșeli.
”Trebuie să începem de la 0 și să ne placă ceea ce facem, iar pentru asta nu ne trebuie o diplomă super mare”, spune Petru Chicu
Sursa:
ipt.md
https://madein.md/news/din-culisele-meniului/din-culisele-meniului-kiku-stake-wine